Wat is de All Star Portefeuille?

Als onderdeel van de Value Investor Club, krijgt u ook toegang tot de All Star Portefeuille. In deze mail leggen we uit wat die portefeuille is en hoe u inzicht kan krijgen in de posities. 


Wat is de All Star Portefeuille?


De All Star Portefeuille is een voorbeeldportefeuille van 100.000 euro, ingericht met verschillende aandelen die allemaal een Value-invalshoek hebben. 

We zien de portefeuille zelf als een ETF, zonder dat het daadwerkelijk een ETF is: de posities die we innemen, zijn aandelen. Maar door de manier van inrichten, ontstaat er wel een portefeuille die zich gedraagt als een ETF.

Waarom hebben we de All Star Portefeuille ingericht?


Waarom we dan niet gewoon een ETF nemen? Ten eerste, omdat veel ETF's heel erg gespreid zijn en je daardoor ook heel veel aandelen koopt die helemaal geen value-insteek hebben.

Maar daarnaast, is het sinds een tijdje zo dat Europeanen wat zijn doorgeschoten in hun regelgeving. ETF's die geen documentatie hebben, die voor inwoners van Nederland en België duidelijk kan worden begrepen (het moet dus in het Nederlands zijn geschreven), zijn verboden om te verhandelen.

Met als gevolg, dat we in de Benelux zitten opgescheept met een klein aantal ETF's, waardoor de keuze nog beperkter is geworden.

Heeft u extra hulp nodig? Neem contact op Neem contact op